https://fonts.googleapis.com/css?family=Rubik:300,400,400i,500,500i,700,700i
+47 90028961 smt@smt.no

Vond lukt av skjærevæsken? Dette skyldes ofte at væsken får for lite oksygen og baketerier får gode betingleser til å formere seg. Med Ozon Purifier kan man drepe disse bakteriene med ozon renseren og forlenge levetiden betraktelig.

Deretter kan man installere en oksygen/lufttilførsels enhet som holder væsken lengre bakteriefri.

Kontakt oss:

smt@smt.no

eller ring 69234900

Ozon Generator

 • Reduserer bakteriflora
 • Fanger mikropartikler og bringer dem til overflaten
 • Programmerbar Ozon produksjon
 • Enkel montering
 • Håndtak med magnet
 • 1 meter kjede for enkel montering i tank og opptak
 • Rustfri boks størrelse 100x100x80mm
 • 230V AC 1A til 12V DC2A nettadapter
 • Ozongenerator Max: 500mg/t
 • Genereres av statisk elektrisitet
 • Ingen bruk av kjemikalier

Ozon generator styring

Programeringsenhet

Nimatic ozon generator sikrer bevegelse og konstant blanding av skjærevæsken eller andre væsker. Renseren er ekstremt enkel å installere, programmere og drifte. Renseren er drevet av 230 V. Bare koble til når du trenger å rengjøre maskinevæsken. Kan programmeres til å starte og stoppe kontinuerlig. Tilgjengelig i 80mm og 125 mm høye modeller. 80mm ble sist utviklet, for å kunne brukes i  væskenivå ned til rundt 100mm og høyere.

OZON rensing.

 

Kjølevæske er en blanding av flere kjemikalier som har som viktigste oppgave  emulgere oljen med vann. For mange år siden, inneholdt denne væsken skadelige stoffer og har siden blitt forbudt fra salg og avhending må skje til spesialmottak.

Uten skadelige stoffer, er skjærvæsker ikke motstandsdyktige mot bakterievekst og under de rette forholdene og i løpet av kort tid, kan masknitanker gå fra å ha bare noen få hundre mikrober per milliliter, til over 1million!

Løsninger for å bekjempe bakterier

Det er noen få måter man kan prøve og eliminere, eller minske bakterieantallet innen metallbearbeidings kjølevæske, én måte å drepe alle bakterier og sopp, er med ozon behandling.

En alternativ metode som brukes ofte er kjemisk behandling med biocider. Dessverre er dette bare et “plaster på såret løsning’, litt som å male over rust. Kjemikaliene forstyrrer bakterienes metabolisme, men når en biofilm er dannet i kjølevæsken, vil de ikke virke effektivt lenger. Enda viktigere, biocider er farlig for ansatte, dyre, reduserer kjølevæskens levetid og til slutt kan de ikke eliminere problemet.

Andre metoder som brukes er skimmere og filtrering. Disse systemene fungerer som en del av et kjølevæske system, men kan ikke eliminere bakterier uten ozon behandling. Den mest effektive løsningen er å installere en ozon generator til anlegget.

 

Ozon behandling

Så hvordan fungerer det? Ozon blir installert direkte i kjølevæsken, som igjen dreper bakterier, virus, gjær, sopp og mugg, samtidig som den eliminerer vond lukt av skjærevæsken. Nimatic har tatt frem en ozon generator som kan settes i maskintanken og fungere i denne fra noen timer til noen få døgn for å fjerne uønsket bakterietilvekst. Deretter kan man installere en enhet som tilfører luft/oksygen.

 

Det er også viktig at man fjerner lekkoljen og holder kjølevæsken mest mulig fri for urenheter.

Er væsken ren eller blitt fri for bakerier bør man installere en luft/oksygen tilførsel, for å opprettholde den gode kjølevæsken lengst mulig.

Blir kjølevæsken uren og får tilført for mye lekkolje vil bakterieveksten øke, da er det på tide å kjøre en behandlig med ozon renseren igjen, som bryter ned organisk materiale ved å bryte gjennom cellemembranen og forstyrre bakterienes metabolisme, drepe bakteriene, holde kjølevæsken frisk og forlenge levetiden.

Man slipper unødvendige driftsstans og unngår skader og/eller ubehag på operatører.

Oppsummering

Ozon har vært brukt til rensing av væsker i mange år. Det kan gjøres på flere måter, men den vanligste er med ultrafiolett lys, innen vannbehandling. Ozon er det mest effektive og naturlige valget for kontroll av kjølemiddel bakterier og eliminerer behovet for biocider.

De positive effektene av ozon behandling på metallbearbeiding væsker

Forlenget levetid for kjølevæsken

Eliminering av lukt, tette kjølevæske rør og slim i tanken

Redusert ansattes helseproblemer

 

Kontakt oss for mer info:

Tel . 90028961

Epost: smt@smt.no